Słowiańskie siedlisko
19 grudnia 2024 r., w Ośrodku Integracji i Aktywności, podczas Dyskusyjnego Klubu Książki, dyskutowano o ...
Dziś (2 sierpnia 2024r.) na dzieci czekała niespodzianka w postaci zajęć w studio kulinarnym Let’s cook.
Uczestnicy mieli okazję przygotować i zasmakować amerykańskich przysmaków. Na sam początek dzieci zgodnie z przepisem Pani Moniki przygotowały babeczki, które pobudziły głód w brzuszkach, w momencie, gdy z piekarnika zaczął wydobywać się niebywale smakowity zapach.
Następnie nie tracąc tempa i zapału, niczym prawdziwi szefowie kuchni przygotowali kurczaka w panierce oraz łódeczki z ziemniaków do zapiekania. Oczywiście ozdobą talerza była własnoręcznie sporządzona surówka Coleslaw, z białej kapusty i marchewki, którą dzieci z chęcią spróbowały.
Wrażeniom nie było końca, zwłaszcza tym węchowym i smakowym. Poruszone zmysły zostały zaspokojone w 100% podczas degustacji.
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.