Rybne regionalia : atlas kulinarny

 

 

Rybne regionalia : atlas kulinarny = Regional fish dishes : a culinary atlas = Regionale fischgerichte : kulinarischer Bildband / [oprac. Elżbieta Skóra ; przekł. na jęz. ang. Jolanta Idźkowska, przekł. na jęz. niem. Krzysztof Gębura] ; LGD Mazurskie Morze, LGR Pojezierze Dobiegniewskie. – Olsztyn : Pracownia Wydawnicza "ElSet", 2013. – 74, [6] s. : il. kolor. ; 22×27 cm.

 

Wstęp:
LGD Mazurskie Morze

Pierogi ze szczupakiem
Rosół z węgorza
Zupa rybna ze stynki
Lin w śmietanie
Sieja z glinianego garnka
Zupa śledziowa
Mazurskie krokiety ze szczupaka
Zupa pomidorowa z gałeczkami rybnymi
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej, z kurkami w śmietanie
Zupa z pulpetami ze szczupaka
Mazurska kartoflanka na węgorzu
Szczupak z sosem polskim
Szczupak faszerowany pod auszpikiem
LGR Pojezierze Dobiegniewskie
Karp w sosie pikantnym
Zupa rybna
Ryba w warzywach
Klopsiki rybne
Zrazy z sandacza
Karp wigilijny dla dużej ilości osób
Tołpyga w warzywach
Węgorz w. zalewie cytrynowej
Sandacz z borowikiem, wiejską słoniną i sosem z limonki, podany z puree borowikowym
Karp w zalewie Pani Gosi