„Yakitori. Kuchnia japońska”

Uczestnicy zajęć kulinarnych stojący wokół stołu słuchają poleceń Moniki Reihardt, założycielki Let’s Cook

12 lipca 2024r. ostatniego dnia zajęć  „Azja Time-Japonia” w Studiu Kulinarnym Let’s Cook odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadziła Monika Reinhardt, pasjonatka gotowania, miłośniczka kuchni azjatyckiej,  założycielka Let’s Cook. Warsztaty rozpoczęły się krótką prezentacją o Japonii. Pani Monika podzieliła się  także swoimi wrażeniami z podróży po Japonii. Następnie uczestnicy zgodnie z poleceniami prowadzącej, krok po kroku przygotowali bardzo smaczne dania  kuchni japońskiej – yakitori czyli szaszłyk drobiowy podany z sosem orzeszkowym i ryżem oraz słodkie placki dorayaki w Japonii podawane z pastą z czerwonej fasoli adzuki, używanej do deserów. Tutaj przepis został zmieniony. Placki przygotowano z czekoladą i owocami. Zajęcia zakończyły się degustacją przygotowanych  potraw, które powstały dzięki wspólnej pracy uczestników i pasji gotowania.

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.